LU-SÂ: 9.00 - 18:00

Tablă Fălțuită

(04.01.2021)

     Tabla pliată pentru acoperiș este un material de acoperiș realizat din foi subțiri de metal care sunt pliate și modelate pentru a crea o acoperire durabilă și rezistentă la intemperii. Este frecvent utilizat în clădiri rezidențiale, comerciale și industriale.

Detalii tehnice:
Tabla de metal utilizată pentru acest produs de acoperiș este de obicei fabricată din materiale precum oțel, aluminiu sau cupru. Foile sunt pliate și formate în diferite profiluri, cum ar fi cusături în picioare, panouri ondulate sau plate, pentru a se potrivi diferitelor stiluri arhitecturale și cerințe funcționale.

Procesul de pregătire și instalare:
Înainte de instalare, structura acoperișului trebuie pregătită asigurându-se că este solidă din punct de vedere structural și fără deteriorări. Tabla pliată este apoi tăiată la dimensiunea și forma necesară și orice găuri sau deschideri necesare sunt realizate pentru guri de aerisire, coșuri de fum sau luminatoare. Foile sunt apoi fixate pe structura acoperișului folosind șuruburi sau cleme din inox, asigurându-se că sunt aliniate corespunzător și se suprapun pentru a crea o etanșare bună.

Avantaje:
1. Durabilitate: Acoperișurile din tablă pliată sunt extrem de durabile și pot rezista condițiilor meteorologice dure, inclusiv ploi abundente, zăpadă, vânt și grindină.
2. Longevitate: Cu o întreținere corespunzătoare, aceste acoperișuri pot dura câteva decenii, oferind protecție pe termen lung.
3. Versatilitate: Varietatea de profile disponibile permite personalizarea, făcându-l potrivit pentru diferite stiluri arhitecturale și preferințe de design.
4. Eficiența energetică: Unele acoperișuri din tablă pliată vin cu acoperiri reflectorizante sau opțiuni de izolare, contribuind la reducerea consumului de energie și la scăderea costurilor de încălzire și răcire.
5. Întreținere redusă: Aceste acoperișuri necesită o întreținere minimă, deoarece sunt rezistente la putregai, insecte și foc.

Dezavantajele:
1. Cost: Acoperișurile din tablă fălțuită pot fi mai scumpe decât materialele tradiționale de acoperiș, cum ar fi șindrilele bituminoase sau țiglele de lut.
2. Zgomot: În timpul ploilor abundente sau al furtunilor cu grindină, zgomotul generat de picăturile de ploaie care lovesc suprafața metalică poate fi mai puternic în comparație cu alte materiale de acoperiș.
3. Expansiune și contracție: Acoperișurile metalice se pot extinde și contracta odată cu schimbările de temperatură, putând provoca zgomot sau mișcare ușoară în timp.

În general, tabla fălțuită pentru acoperiș este un material durabil și versatil pentru acoperiș, care oferă protecție de lungă durată și eficiență energetică. Deși poate avea un cost inițial mai mare și poate genera mai mult zgomot în timpul ploii, numeroasele sale avantaje îl fac o alegere populară pentru multe clădiri.

Instagramul nostru
Urmăriți-ne pe Instagram
Abonați-vă
Instagram

Acest site folosește cookie-uri pentru a stoca date. Continuând să utilizați site-ul, sunteți de acord să lucrați cu aceste fișiere. Politica de confidențialitate.