LU-SÂ: 9.00 - 18:00
  • RO
  • |

Montează corect acoperișul

Jamal Hoffman
(04.01.2021)

Montarea unui acoperiș este un proces complex și meticulos care necesită cunoștințe în domeniul construcțiilor și atenție la detalii. Iată o descriere detaliată a etapelor implicate în procesul de montare a unui acoperiș la o casă:

1. Evaluarea inițială: Un specialist în construcții examinează structura casei și planifică montarea acoperișului, luând în considerare dimensiunile, forma și designul dorit.

2. Aprovizionare materiale: Se achiziționează toate materialele necesare, cum ar fi țiglele, tabla, folia de acoperiș, șuruburile, izolația, burlanele, coamele, etc.

3. Demontarea acoperișului vechi (dacă este cazul): În cazul în care există un acoperiș vechi, acesta va fi îndepărtat cu atenție pentru a pregăti suprafața pentru montarea noului acoperiș.

4. Montarea structurii de susținere: Se instalează bârnele sau grinzi de susținere care vor susține acoperișul. Acestea sunt poziționate și fixate solid pe structura casei.

5. Montarea izolației termice: Se aplică materiale izolatoare pentru a asigura o bună protecție termică și pentru a preveni pierderile de căldură sau răcire.

6. Montarea foliei de acoperiș: Se instalează o folie specială de protecție împotriva umezelii și a vântului, asigurând un nivel suplimentar de izolație și protecție.

7. Montarea țiglelor sau a altor materiale de acoperiș: Începând din partea de jos, se aplică țiglele sau alte materiale de acoperiș în rânduri regulate, asigurându-se că fiecare bucată este fixată corespunzător.

8. Montarea sistemelor de drenaj: Se instalează burlane, jgheaburi și coame pentru a asigura o scurgere eficientă a apei de pe acoperiș, protejând astfel clădirea de infiltrarea apei.

9. Montarea ferestrelor de mansardă și a ventilatoarelor (dacă este necesar): Dacă sunt incluse în design, se instalează ferestrele de mansardă și ventilatoarele pentru a asigura ventilarea și iluminarea adecvată a spațiilor interioare.

10. Verificări și finisaje: Echipa de montaj verifică fiecare detaliu, asigurându-se că acoperișul este corect instalat și bine fixat. Se fac eventuale ajustări pentru a obține un aspect final estetic și funcțional.

11. Finalizare: După ce montarea este completă și acoperișul este verificat și aprobat, zona de lucru este curățată și se livrează proiectul finalizat către proprietarul casei.

Este important să angajați o echipă de specialiști calificați pentru a efectua acest proces, asigurându-vă astfel că montarea acoperișului se face într-un mod sigur, eficient și durabil, asigurând protecție și confort în casa dvs.

Instagramul nostru
Urmăriți-ne pe Instagram
Abonați-vă
Instagram