LU-SÂ: 9.00 - 18:00

Sistem de Scurgere semi-rotund/Rectangular

     Sistemul pluvial al acoperișului are o importanță majoră pentru extinderea duratei de viață a acestuia și protejarea imobilului. Acesta trebuie proiectat și dimensionat de la început în funcție de mărimile și caracteristice acoperișului pe care vrem să îl montăm. Lipsa unui sistem pluvial va duce la înfiltrarea apei în zidărie și la erodarea rapidă a fațadelor clădirii după care urmează inevitabil cheltuieli mai mari pentru întreținerea casei.

     Sistemul pluvial este compus din jgheaburi, care sunt prinse cu ajutorul cârligelor de structura acoperișului, și din burlane (tuburile amplasate pe fațadele clădirilor) și are ca principal rol colectarea apei de pe acoperișul clădirii și dirijarea ei către sistemul de canalizare. Și pentru ca am vorbim despre dimensionarea corectă a sistemului pluvial, trebuie spus că dacă avem un acoperiș cu o suprafață mai mare, trebuie să ne orientăm către jgheaburi și burlane de dimensiuni mai mari.

     Specialiștii spun că un burlan cu diametrul de 10 cm care este montat la capătul jgheabului, poate evacua cu ușurință apa de pe un acoperiș de 100 m2. În schimb, dacă tubul de scurgere este montat la mijlocul jgheabului, acesta își dublează performanțele și poate evacua fără probleme apa de pe o suprafață de 200 de m2. Desigur, performanța sistemului pluvial este influențată și de panta pe care o au jgheaburile. Se recomandă ca acestea să aibă o diferență de nivel de trei centimetri la o lungime de 10 metri.

     Sistemul pluvial poate fi realizat din materiale cu formă rectangulară sau circulară. De asemenea, jgheaburile și burlanele pot fi realizate din tablă sau din material plastic (PVC). Durata de viață în cazul sistemului pluvial din tablă este de circa 50 de ani, în timp ce în cazul sistemului din plastic vorbim de aproximativ 30 de ani. Indiferent dacă folosim jgheaburi și burlane din tablă sau PVC acestea se vor putea integra perfect în ansamblul arhitectural deoarece pot fi cumpărate într-o gamă largă de culori mate și lucioase.

     Mai trebuie spus că pentru ca sistemul pluvial să aibă aceleași performanțe ca la momentul montajului, aceste necesită o întreținere minimă în timp. Jgheaburile și burlanele trebuie curățate de frunze și resturi vegetale pentru a nu se înfunda, ceea ce ar duce la infiltrarea apei în interiorul casei și chiar la deteriorarea lor. De asemenea, în timpul iernii trebuie îndepărtată zăpada din jgheaburi, împiedicând astfel formarea ulterioară a gheții.

În Europa, există numeroși producători de sisteme de scurgere pentru acoperișuri, iar alegerea depinde de mai mulți factori, precum bugetul, designul și cerințele specifice. Iată cinci dintre cei mai renumiți producători de sisteme de scurgere pentru acoperișuri în Europa:

  1. Marley este unul dintre cei mai mari producători de sisteme de scurgere și drenaj din Europa. Compania oferă o gamă largă de produse, inclusiv jgheaburi, burlane și țevi, și este cunoscută pentru calitatea și fiabilitatea produselor sale.
  2. Nicoll este o companie franceză specializată în sisteme de scurgere și drenaj pentru acoperișuri. Aceștia sunt cunoscuți pentru abordarea lor inovatoare în design și pentru produsele lor ecologice.
  3. Wavin este o companie olandeză care oferă o gamă largă de produse pentru sisteme de scurgere și drenaj. Sunt recunoscuți pentru soluțiile lor inginerești și standardele ridicate de calitate.
  4. Geberit este o companie elvețiană care se specializează în sisteme de scurgere și drenaj pentru acoperișuri și sisteme sanitare. Sunt cunoscuți pentru inovația lor și fiabilitatea produselor.
  5. Aco este o companie germană care oferă o gamă largă de produse pentru sisteme de scurgere și drenaj, inclusiv soluții tehnologice avansate. De asemenea, acordă o atenție deosebită protejării mediului înconjurător.

Acești producători reprezintă doar o mică parte din numeroasele companii care oferă sisteme de scurgere pentru acoperișuri în Europa. Când alegeți un anumit producător, este important să luați în considerare cerințele specifice ale proiectului, bugetul și preferințele de design.

Instagramul nostru
Urmăriți-ne pe Instagram
Abonați-vă
Instagram

Acest site folosește cookie-uri pentru a stoca date. Continuând să utilizați site-ul, sunteți de acord să lucrați cu aceste fișiere. Politica de confidențialitate.