LU-SÂ: 9.00 - 18:00

Placaj cu SOLZI

Lasă
o cerere
și vom calcula prețul final

Lorem ipsum

Un acoperiș placat cu solzi este o opțiune excelentă pentru proprietarii care caută o soluție estetică și durabilă pentru acoperișul lor. Acest tip de acoperiș este realizat prin aplicarea de solzi de cupru sau aluminiu pe o structură solidă a acoperișului.

Avantajele unui acoperiș placat cu solzi sunt numeroase. În primul rând, solzii de cupru și aluminiu oferă o rezistență excelentă în fața intemperiilor și coroziunii. Această caracteristică face ca acoperișul placat cu solzi să fie extrem de durabil în fața expunerii la apă, zăpadă, radiații UV și alți factori adversi.

În plus, solzii de cupru și aluminiu au o durată de viață lungă, uneori de zeci de ani. Aceasta înseamnă că proprietarii nu trebuie să se îngrijoreze în privința înlocuirii acoperișului prea curând și pot beneficia de un acoperiș de calitate pe termen lung.

Un alt avantaj important este aspectul estetic. Acoperișul placat cu solzi de cupru sau aluminiu conferă clădirii un aspect elegant și rafinat. Alegerea dintre cupru și aluminiu poate fi făcută în funcție de preferințe personale și de stilul arhitectural al clădirii. Solzii de cupru pot dobândi o patină verde în timp, conferind un aspect rustic și clasic, în timp ce solzii de aluminiu pot fi vopsiți într-o varietate de culori pentru a se potrivi designului general al casei.

Pe lângă aspectul estetic și durabilitatea ridicată, acoperișul placat cu solzi de cupru sau aluminiu oferă și alte avantaje practice. De exemplu, solzii pot contribui la izolarea termică și fonică a clădirii, reducând costurile de încălzire și oferind un mediu mai liniștit în interior.

Montarea unui acoperiș placat cu solzi necesită următoarele etape, iar pentru a vă asigura o instalare corectă, se recomandă să consultați și instrucțiunile specifice furnizate de producătorul materialului:

1. Pregătirea suprafeței:

 • Asigurați-vă că suprafața acoperișului este plană, curată și pregătită corespunzător pentru instalare.
 • Verificați dacă există eventualele daune sau defecte în structura acoperișului și remediați-le în prealabil.

2. Instalarea membranelor de protecție:

 • Înainte de a monta solzii, aplicați o membrană de protecție pe suprafața acoperișului. Aceasta poate fi o folie sau o membrană specială care asigură impermeabilitatea și protecția împotriva infiltrării apei.

3. Fixarea starter strip (profil de pornire):

 • Pornind de la marginea inferioară a acoperișului, fixați starter strip, care reprezintă prima bandă de solzi și facilitează montarea corectă a întregului acoperiș.

4. Montarea solzilor:

 • Începeți montarea solzilor de la marginea inferioară a acoperișului și avansați către partea superioară, pe rândurile succesive.
 • Asigurați-vă că solzii sunt plasați în mod corespunzător și bine fixați pe membrana de protecție, astfel încât să asigure o acoperire completă și o siguranță optimă.

5. Fixarea solzilor:

 • Pentru a asigura o fixare solidă și rezistentă, utilizați fixatori sau șuruburi speciale recomandate de producătorul solzilor.
 • Asigurați-vă că solzii sunt bine fixați în structura de bază a acoperișului, pentru a preveni orice mișcare sau dezlipire ulterioară.

6. Finisarea:

 • După ce ați montat toți solzii, verificați cu atenție întregul acoperiș pentru a vă asigura că nu există spații sau zone neacoperite.
 • Asigurați-vă că marginile și colțurile sunt bine închise și că solzii se îmbină corect între ei, pentru un aspect estetic plăcut și o protecție corespunzătoare.

7. Verificare și întreținere:

 • După finalizarea montării, efectuați o verificare detaliată pentru a identifica eventualele probleme sau zone cu potențiale defecte.
 • Urmați instrucțiunile de întreținere ale producătorului și efectuați revizii periodice pentru a menține acoperișul în stare optimă pe termen lung.

În concluzie, un acoperiș placat cu solzi de cupru sau aluminiu este o opțiune atrăgătoare pentru proprietarii care doresc un acoperiș durabil, estetic și cu performanțe excelente în fața intemperiilor. Cu o gamă largă de avantaje, acest tip de acoperiș reprezintă o investiție pe termen lung în frumusețea și valoarea unei clădiri.

Lasă
o cerere
și vom calcula prețul final
Instagramul nostru
Urmăriți-ne pe Instagram
Abonați-vă
Instagram